Изключете го от диетата си, той вреди на кожата

Състоянието на кожата се влияе не само от козметичните грижи, но и от това, което човек яде

Има продукти, които прекомерната консумация може да причини кожни обриви, сухота и лющене. Някои съставки са станали нещо обичайно в ежедневната диета, така че често хората дори не осъзнават опасността си за външния си вид. Ето някои от основните продукти, които са вредни за кожата:

Мляко. Този продукт е предназначен за хранене на потомство. Съдържа вещества, които стимулират растежа и развитието. Кравето мляко съдържа и десетки хормони и биологично активни молекули. Сред тях е лактозата, която насърчава синтеза на инсулин и засилва ефекта на стероидите върху кожата. По този начин се нарушава хормоналният баланс на човек, което води до проблеми с кожата. Следователно млякото може да бъде вредно, въпреки полезните си свойства.

захар. Тази съставка в чист вид, както и в състава на други продукти, които съдържат големи количества от нея, отслабва способността на кожата да се бори с възрастта и окислителните процеси. По-специално, захарта, когато се комбинира с протеини на кожата, образува вредни молекули, които помагат за разграждането на колагена и еластина и освобождава кожата от хиалуроновата киселина, която я овлажнява.

алкохол. Важно е кожата да остане хидратирана, а прекомерната консумация на алкохол причинява дехидратация и сухота като неприятна последица от този процес. Бялото сухо вино е най-безопасното за кожата сред алкохолните напитки. Важно е обаче да запомните, че трябва да се редува с глътки обикновена вода.

Сол. Когато в тялото има прекомерно количество натрий, това ще бъде основната причина за суха кожа. Не трябва да се злоупотребява със солените храни, защото по-късно кожата ще има сив оттенък и ще започне да се бели. Ако пренебрегнете този проблем, има вероятност да развиете акне и възпаление. Солите също са склонни да задържат вода в тялото. Това причинява подуване, което ще бъде най-забележимо сутрин след сън.