Летен грим

Гримът е подходящ както за вечерта, така и за деня. Основната характеристика тук е свежият външен вид. И кожата трябва да изглежда по същия начин. През лятото повече от всякога й липсват витамини и защита от вредните летни лъчи. Следователно подготвителната работа ще бъде използването на маски и защитни и хранителни продукти.

Да преминем към грима.

Стъпка 1. Тен на кожата. Лятото е времето да се отървете от топлите дрехи. Това важи и за кожата. Само леки тонални средства, без плътни текстури. Но винаги с UV филтър – отново ние се грижим за защитата на кожата. Нанесете коректор и фон дьо тен в тон, който ви подхожда, като равномерно разпределите и маскирате недостатъците.

Стъпка 2. Фиксиране на тона с прах. Използва се прах със същия нюанс. Или, за да не утежнявате кожата с маскиращи агенти, можете да нанесете безцветна пудра. Напудрете старателно крилете на носа и нанесете още пудра върху зоната под очите, така че след като завършите грима, лесно да премахнете натрошените сенки заедно с излишната пудра.

Стъпка 3. Нанасяне на основния цвят на сенките. Белите (или всякакви подходящи светли) перлени сенки се нанасят с апликатор. Това се прави, за да се постигне по-голяма плътност на цвета. Сенките се разпределят по целия движещ се клепач.

Стъпка 4. Нанасяне на цвят върху клепачите. Нанасят се с четка и се разтушават от средата на движещия се клепач, като избледняват. Във вътрешните ъгли се нанасят жълти сенки. Между другото, за вечерта или просто, ако душата поиска, преди бели сенки трябва да се приложи подходяща основа под сенките за яркост на нюансите.

А отстрани на клепачите над външния ъгъл на окото, разтупвайки в двете посоки, се нанася оранжевият цвят на сенките. Сгъвката на клепача също е очертана в добре оцветен оранжев цвят.
За да направите визуално оранжевия цвят по-богат над външните ъгли, можете да очертаете червения цвят.

Стъпка 5. Изсветляване на зоната под веждите. Внимателно смесете полупрозрачните светлосенки с четка, без да изсветлявате яркостта на цветовете.

Стъпка 6. Нанасяне на сенки върху долния клепач. Върху целия долен клепач се нанасят бели седефени сенки, които бяха поставени в началото. Цветът не пада върху долните клепачи, за да е по-свеж, отворен и не тежък.

Стъпка 7. Избор на вежди. Веждите трябва да се коригират предварително. Срешете ги с четка, придавайки форма.
След това с матови сенки, в случая кафяво-сиви, очертайте веждите със скосена четка.

Стъпка 8. Очна линия. Очертаваме очите с молив и сенки. С черен молив нарисувайте чисти линии по протежение на растежа на горните мигли и половината от долния клепач, като удебелите линията до външния ъгъл. Разбъркайте очната линия с фина четка за сенки.
След това с молив начертайте линиите на очната линия към веждата. Тази линия трябва да е успоредна на линията на веждата на моста на носа. Внимателно смесете линията с малка четка, изглаждайки неравностите. Фиксирайте горната част на очната линия с черни сенки по същите линии.

Стъпка 9. Нанасяне на спирала. Ако е необходимо, извийте миглите със специален инструмент. След това боядисайте миглите с черна спирала на 2 слоя.
Натрошените сенки се отстраняват, миглите се боядисват. Гримът на очите е завършен.

Стъпка 10 Нанесете руж. Ружът се нанася след грим на очите в случай, че е необходимо да се вземе предвид цветът на сенките при избора на нюанс на руж. при този тип лице ружът се нанася върху зоната, като се започне от нивото на веждите до линията на косата и се спуска надолу по скулите. Тази подредба на руж ще удължи визуално лицето и ще подчертае скулите.

Стъпка 11. Грим за устни. Устните за такъв грим са подходящи – два цвята – жълто-розово. На устните е нанесен бледорозов глос.
След това с четка се „отпечатват” малко жълти седефени сенки по средата на долната и горната устна с четка.
Излишните сенки и гланц се попиват със салфетка.

Контурът на устните се очертава с розов молив. Това става след нанасяне на гланца, тъй като моливът, който се използва има своите специфики. По своята структура той прилича на маркер. По-добре е да нанесете обикновен молив за блясък.
Ъглите на устните са изтеглени с нежно розов нюанс на гланц за устни.

Летният грим е завършен.