Напитки за добър метаболизъм

И така, списъкът беше оглавен от добре познатия зелен чай. Скорошно проучване показа, че жените, които са приемали екстракт от зелен чай в продължение на 12 седмици, са отслабнали по-бързо и са имали по-малка талия.

Бял чай. Учените са доказали, че белият чай потенциално може да засили метаболизма ви с 4-5%. На пръв поглед може да изглежда, че това не е толкова много. Но само една порция чай може да помогне за изгарянето на допълнителни 300-400 килоджаула, което се равнява на около 70-95 калории.

Чай с джинджифил. Подобрява кръвообращението и съдържа огромно количество антиоксиданти.

„Тези съединения създават антиоксидантен ефект, който намалява увреждането на тялото от свободните радикали. Последното може да причини затлъстяване, както и да го изостри“, казва Триста Бест, MPhD, MD.

Черният чай е не само с високо съдържание на кофеин, но съдържа и полезни хранителни вещества. Чаят матча също е много ценен: пиенето на чаша матча преди тренировка е доказано, че ускорява метаболизма и окисляването на мазнините, което може да допринесе за загуба на тегло.

И накрая, чаят oolong може да повлияе на усвояването на мазнини от тялото. Катехините в чая улонг ускоряват липидния метаболизъм и редовната консумация на тази напитка може да помогне за предотвратяване на затлъстяването.