Женското здраве през лятото

За да избегнете проблеми със здравето на жените на лятна ваканция, трябва да следвате тези прости правила:

Мокри дрехи
Мокрите неща, като бански костюм и кърпа, са благодатна почва за развитието на бактерии, които причиняват различни заболявания. Ето защо, ако е възможно, е необходимо да бъдете по-малко в мокри неща, да ги миете по-често и да ги изсушавате старателно на слънце.

Правилното хранене
Мазните и прекалено сладки храни могат да причинят дисбактериоза и нарушаване на здравата микрофлора, което може да доведе до млечница.

Студена вода
Рязък спад на температурата на въздуха и водата не носи нищо полезно на тялото. Това е силен стрес за женското тяло, което може да предизвика обостряне на цистит или млечница. Затова специалистите съветват да плувате в морето или реката сутрин или вечер, когато температурната разлика не е толкова голяма. Също така е важно да влизате във водата постепенно, позволявайки на тялото да се адаптира към новите условия.

Здравословни напитки
Най-полезната напитка за почивка на море е чистата вода. Това е профилактика на голям брой женски проблеми в гинекологичната област. За превантивен ефект трябва да пиете поне 2 литра на ден.

Консултация с гинеколог
Преди да отидете на море, по-добре е да посетите вашия лекар. Той ще може експертно да оцени здравословното състояние и да предпише лечение, което ще ви спести от по-неприятни последици.