Психолозите посочиха 9 типа хора, които ни правят нещастни

Пазете се от чести контакти с хленчели, нарциси и клюкари

В реалния живот сме заобиколени от много хора – роднини, приятели, колеги, партньори в живота. И сред тях често са такива, в чието присъствие изпитваме психологическо, емоционално и духовно изтощение.
пискач

Такъв човек обикновено е нещастен през цялото време, независимо как другите се опитват да й угодят. Това са вечни песимисти, които винаги имат от какво да се оплакват. Бъдете внимателни, ще искате да се оплачете и от чести контакти с хленчене.
Нарцис

Напоследък броят на нарцисите расте катастрофално. Това са нарцистични, жестоки и емоционално безчувствени хора. Най-често са егоисти и вярват, че не дължат нищо на никого. Но сме сигурни, че всеки трябва да им се възхищава. Махни се от такива!
Критик

Тези хора винаги имат какво да кажат за живота на някой друг. Обикновено не се вземат предвид обстоятелствата. Те се опитват да намерят някой, който се чувства много по-добре и ги връхлита вълна от осъждане.
Клюкар

Всеки от нас има познати, които обичат страстно да обсъждат други хора. Особено когато не са наоколо. В такива разговори се чувствате неудобно, но страхът да не обидите човек не ви позволява да го поставите на мястото му.
Самозванец

Тези хора са напълно неискрени. Те нямат истинска личност и собствено мнение. Всичко свързано с тях е изградено върху лъжи и лъжи. Най-често те се преструват на хората, около които са.
Всезнайка

Житейският опит и образованието не са важни, защото човек се смята за експерт във всяка област. Те учат всички около себе си как да живеят правилно, отглеждат деца и дори казват на лекарите как да правят операция. Такъв човек определено няма да направи живота ви щастлив.
Бъбривка

Същото като „находка за шпионин“. А клюките са много различни от приятелски настроен човек. Те се опитват да получат контрол във всеки разговор, прекъсват другите, игнорират разговора на други хора. И всичко това – да разкажеш за себе си. Такива хора изсмукват енергия.
Любител на вниманието

Това са същите егоцентрици като гадовете. Те искат цялото внимание да бъде върху тях и затова използват нещо повече от общуване. Те включват публично говорене, силен смях и театрално поведение.
Саморазрушителен

Тези хора унищожават собствения си живот чрез безотговорност, спонтанност в действията си. Изглежда случайно нараняват себе си или другите. И искрено разстроен. Но броят на подобни инциденти е просто възмутителен и е много опасен знак.